Prajitura Din Foi Cu Miere! Este Foarte Delicioasa!
INGREDIENTE PENTRU FOI
500 faina
un ou
50 g unt
3 linguri miere
100 g zahar
3 linguri lapte
un plic praf de copt
o lingurita suc de lamaie
INGREDIENTE PENTRU CREMA 1
un ou
50 g unt
3 linguri miere
100 g zahar
3 linguri lapte
un plic praf de copt
o lingurita suc de lamaie
loading...
INGREDIENTE PENTRU CREMA 1
200 ml frisca lichida dulce
200 g branza mascarpone
INGREDIENTE PENTRU CREMA 2
3 linguri cafea solubila
200 g nuci macinate pentru ornat
MOD DE PREPARARE:
1. Într-o craticioara pe foc se pun laptele, mierea, untul, oul si zaharul si se amesteca mereu.
2. Dupa ce zaharul se topeste se toarna peste faina, se pune si praful de copt stins cu lamaie si se amesteca, framantand ulterior un aluat care se împarte în cinci. Din fiecare parte se întinde cate o foaie care se coace pe dosul tavii mari de aragaz, cate 5 minute fiecare. Se lasa apoi la racit în totalitate.
3. Pentru prima crema se bate frisca si se amesteca bine cu mascarpone la mixer.
4. Pentru adoua crema, se bate frisca si se amesteca bine cu cafeaua.
5. Într-un platou se asaza alternativ foile si cele doua creme, iar pe ultimul strat se presara nuca. Se lasa la rece pana a doua zi.
Sursa: avramflorea
200 g branza mascarpone
INGREDIENTE PENTRU CREMA 2
loading...
300 g frisca lichida dulce3 linguri cafea solubila
200 g nuci macinate pentru ornat
MOD DE PREPARARE:
1. Într-o craticioara pe foc se pun laptele, mierea, untul, oul si zaharul si se amesteca mereu.
2. Dupa ce zaharul se topeste se toarna peste faina, se pune si praful de copt stins cu lamaie si se amesteca, framantand ulterior un aluat care se împarte în cinci. Din fiecare parte se întinde cate o foaie care se coace pe dosul tavii mari de aragaz, cate 5 minute fiecare. Se lasa apoi la racit în totalitate.
3. Pentru prima crema se bate frisca si se amesteca bine cu mascarpone la mixer.
4. Pentru adoua crema, se bate frisca si se amesteca bine cu cafeaua.
5. Într-un platou se asaza alternativ foile si cele doua creme, iar pe ultimul strat se presara nuca. Se lasa la rece pana a doua zi.
Sursa: avramflorea
Prajitura Din Foi Cu Miere! Este Foarte Delicioasa!
Reviewed by Andra
on
iulie 14, 2017
Rating:
Niciun comentariu