Cheesecake de ciocolata “Sah”, vă veți simți regina bucătăriei! Mi-a luat doar jumatate de ora sa il fac! GUSTOS SI AROMAT!
loading...
Crema:
– 1 lingurita de extract de vanilie (zahar vanilat)
– 120g zahar pudra
– 200g smantana (iaurt natural)
– 2 linguri de faina
– 125g unt
– 1 lingurita de extract de vanilie (zahar vanilat)
– 120g zahar pudra
– 200g smantana (iaurt natural)
– 2 linguri de faina
– 125g unt
Glazura:
-50g unt
-100g ciocolata
-50g unt
-100g ciocolata
loading...
Modul de preparare
1. Aluatul. Se pune laptele, cacao zaharul si untul intr-o craticioara si se amesteca ingredientele la foc pana se vor topii complet. Luati masa de pe foc cand va deveni omogena si lasati-o sa se raceasca.
2. Apoi adaugati faina, praful de copt si ouale. Bateti ingredientele cu mixerul sau telul la o viteza cat mai mica.
3. Tapetati o forma cu hartie de copt, Turnati aluatul facut si intindetil uniform. Coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grate timp de 25 de minute.
4. Scoate blatul din cuptor si lasal sa se raceasca putin, dupa il scoti din forma.
5. Crema. Bateti untul cu zaharul pudra si galbenusurile de ou
6. Adaugati branza si smantana treptat. Bateti ingredientele pana veti obtine o masa omogena
7. Bateti albusurile si adaugati-le in masa de branza. Dupa adaugati extractul de vanilie si amestecati foarte bine. Puneti crema la frigider
8. Se taie pandispanul de ciocolata in 10 partii egale.
9. Tapetati forma de copt cu folie alimentara si asezati partiile de pandispan la distanta egala intre ele
10. Umpleti locul liber dintre fasii cu crema de branza. Folositi un sac de patiserie sau o punga de plastic
11. Așezați al doilea strat. Puneți fâșiile de ciocolată deasupra cremei și umpleți spațiile libere cu cremă.
12. Glazura. Topiți ciocolata și untul la bain-marie – preferabil să folosiți ciocolată neagră și ciocolată cu lapte în proporții egale. Ungeți tortul cu glazura obținută și dați-l la frigider pentru 30 de minute.
Sursa: avramflorea
2. Apoi adaugati faina, praful de copt si ouale. Bateti ingredientele cu mixerul sau telul la o viteza cat mai mica.
3. Tapetati o forma cu hartie de copt, Turnati aluatul facut si intindetil uniform. Coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grate timp de 25 de minute.
4. Scoate blatul din cuptor si lasal sa se raceasca putin, dupa il scoti din forma.
5. Crema. Bateti untul cu zaharul pudra si galbenusurile de ou
6. Adaugati branza si smantana treptat. Bateti ingredientele pana veti obtine o masa omogena
7. Bateti albusurile si adaugati-le in masa de branza. Dupa adaugati extractul de vanilie si amestecati foarte bine. Puneti crema la frigider
8. Se taie pandispanul de ciocolata in 10 partii egale.
9. Tapetati forma de copt cu folie alimentara si asezati partiile de pandispan la distanta egala intre ele
10. Umpleti locul liber dintre fasii cu crema de branza. Folositi un sac de patiserie sau o punga de plastic
11. Așezați al doilea strat. Puneți fâșiile de ciocolată deasupra cremei și umpleți spațiile libere cu cremă.
12. Glazura. Topiți ciocolata și untul la bain-marie – preferabil să folosiți ciocolată neagră și ciocolată cu lapte în proporții egale. Ungeți tortul cu glazura obținută și dați-l la frigider pentru 30 de minute.
Sursa: avramflorea
Cheesecake de ciocolata “Sah”, vă veți simți regina bucătăriei! Mi-a luat doar jumatate de ora sa il fac! GUSTOS SI AROMAT!
Reviewed by Andra
on
august 18, 2017
Rating:
Niciun comentariu