Prajitura cu struguri. Usor de preparat, o prajitura pe care nu o intelnesti oriunde !
Ingrediente
- 125 g zahar
- 1 ou si un galbenus
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml lapte
- 300 g faina de griu
- un pliculet praf de copt
- zahar brun sau normal pentru suprafata prajiturii
- strugure
- 1 ou si un galbenus
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml lapte
- 300 g faina de griu
- un pliculet praf de copt
- zahar brun sau normal pentru suprafata prajiturii
- strugure
loading...
Preparare
ETAPA 1
Cu ajutorul robotului zbatem oul, galbenusul si cele 125 g de zahar. Adaugam uleiul, nu tot odata ci amestecind lasam sa curga usor uleiul din pahar. Incalzim laptele foarte putin si-l adaugam la fel ca pe ulei.ETAPA 2
Intr-un vas, cernem faina, praful de copt, le amestecam bine si amestecind continuu si adaugam cu lingura faina peste compozitia din robot. Vom obtine o compozitie ca cea de pandispan.Ungem cu unt o tava dreptunghiulara de marime mijlocie, tapetam cu faina si rasturnam compozitia in ea.
loading...
ETAPA 3
Spalam strugurii, nu vom avea nevoie de prea multe bobite, la mine au fost boabele mari si au intrat putine. Cine vrea, poate adauga struguri si in compozitie. Taiem boabele in doua, le scoatem semintele si le asezam deasupra prajiturii, fara sa apasam ca sa intre in aluat.ETAPA 4
Presaram deasupra zahar (atentie zaharul sa fie mai mascat ca va iesi mai frumoasa prajitura, recunosc ca al meu a fost brun dar cam fainos) si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 35 de minute, asa scria in reteta originala, facut testul cu scobitoare si doua vreo 22 de minute scos tava din cuptor.ETAPA 5
Aici e pudrata si taiata, asta ca sa vedeti cite gaurele are si cit e de frageda... Prajitura trebuie taiata cind este rece, altfel riscam sa o rupem bucatele si o poza cu prajitura privita in ochi si pe care o ofer cu dragoste, pofticiosilor care viziteaza blog-ul. Alaturi de cafeaua de dimineata, merge nemaipomenit de bine si atentie, nici nu-i prea dulce.sursa: petitchef.ro
Prajitura cu struguri. Usor de preparat, o prajitura pe care nu o intelnesti oriunde !
Reviewed by Andra
on
septembrie 20, 2017
Rating:
Niciun comentariu